Inschrijving Kamer van Koophandel

De eerste stap nadat U ervan overtuigd bent dat U zelfstandig wilt worden begint bij de Kamer van koophandel. ZZPlus verzorgt voor U de inschrijving bij de kamer van koophandel samen met U. Wij gaan met U mee naar het dichtstbijzijnde kantoor. U kunt ervoor kiezen om ZZPlus een volmacht te geven zodat we alle onderstaande zaken in volmacht  voor U kunnen regelen. Niet alleen bij het opzetten van uw firma maar ook tijdens de looptijd.

Aanvraag BTW nummer, VAR verklaring en sofi-nummer

De 2e stap in het proces om zelfstandig te worden is alle benodigde papieren aan te vragen bij de belastingdienst. Indien U niet van Nederlandse komaf bent maken we een afspraak op het belastingkantoor om een sofi-nummer voor U aan te vragen. Meestal combineren we dit met de inschrijving bij de kamer van koophandel. De aanvraag voor een BTW nummer gebeurt tegenwoordig al bij de kamer van koophandel als U zich inschrijft als zelfstandige.
Om U zelf als zelfstandige te kunnen verhuren wil uw opdrachtgever een VAR WUO verklaring hebben. Om deze verklaring te kunnen krijgen moet U aan aantal voorwaarden voldoen o.a. voldoende zelfstandig zijn, meerdere opdrachtgevers hebben, voldoende uren aan uw eenmanszaak besteden, niet voor uw huidige werkgever opdrachten uitvoeren etc, etc. Voor aanvang van een opdracht verstrekt U deze VAR WUO aan uw opdrachtgever zodat deze geen loonbelasting over uw werkzaamheden hoeft af te dragen.
Als U eenmaal als zelfstandige ingeschreven bent dan verzorgt ZZPlus de volgende aangiftes voor U.

Het opzetten van de Administratie en verzorgen van aangiftes

Zoals U reeds kunt lezen op deze website is ZZPlus meer dan alleen een administratiekantoor.  Wij gaan veel verder dan alle reguliere kantoren. Veel ZZPers zijn U reeds naar tevredenheid voor gegaan en zijn tot heden nog steeds klant bij ZZPlus.
Het is belangrijk voor U dat U rustig kunt slapen en dat kunt doen waar U goed in bent. Wij verzorgen de rest voor U.  Wij houden uw administratie dagelijks up to date zodat U altijd beschikt over een actuele balans, openstaande posten debiteuren en crediteuren.

U kunt bij ZZPlus zelf u pakket samenstellen. Vele van U zijn prima in staat om zelfstandig administratie bij te houden maar er zijn ook mensen die hier totaal geen affiniteit mee hebben en dit compleet door ZZPlus te laten verzorgen.
Ook kunt U buiten kantooruren contact met ons hebben om uw financiële positie te bespreken.

De benodigde Verzekeringen

Veel ZZPers laten zich bij de eerste de beste verzekeringsmaatschappij en hele reeks aan verzekeringen aansmeren. ZZPlus heeft samen met GEVA een goed basis pakket voor U die uiteraard uit te breiden is naar uw eigen wensen.
ZZPlus is voorstander om in eerste instantie alleen een basis pakket te verzekeren.
Wat U in ieder geval moet hebben is een AVB verzekering (aansprakelijkheids verzekering bedrijven) indien van toepassing aangevuld met CAR of CAR montage verzekering.
Daarnaast kunnen we voor U tegen concurrerende prijzen omdat GEVA onafhankelijk is en bij alle verzekeringsmaatschappijen offertes voor U kan aanvragen voor o.a.  AOV verzekering, pensioen verzekering, auto verzekering,  rechtsbijstand etc, etc

  • BTW aangifte (meestal per kwartaal)
  • Intracommunitaire levering aangifte (meestal per kwartaal) indien U leveringen buiten Nederland uitvoert.
  • Inkomstenbelasting aangifte 1 maal per jaar in april voor het voorgaande jaar.
  • Indien nodig wordt de aangifte van uw partner gelijktijdig uitgevoerd bij fiscale partners.

Aanvraag Banknummer

Door onze goede contacten met de ING bank kunnen we voor U snel een banknummer regelen voor uw eigen firma.  Indien U ZZPlus een volledige volmacht gegeven hebt dan zorgen we ervoor dat uw bankzaken perfect geregeld zijn tegen een concurrerende prijs. We kunnen indien U dat wenst alle betalingen voor U uitvoeren. Ervoor zorgen dat al uw crediteuren op tijd betaald worden. Een financieringslimiet aanvragen voor een investering of een hypotheek voor aankoop van een woning.

Incassozaken

Met de huidige economische crisis is het helaas bijna onmogelijk om zonder een goed incassobureau te werken. Inventa is een incassobureau die een efficiëntere aanpak heeft dan alle reguliere incassobureaus.
Een snelle inventarisatie of het zinvol is om incasso op starten is de basis. Indien ZZPlus samen met Inventa van mening is dat uw klant financiële middelen heeft zal er snel gehandeld worden. De meeste incassobureaus zullen eerst 10 brieven sturen alvorens ze aan U gaan vragen of ze verdere stappen mogen ondernemen. Inventa gaat er meteen vol in en zal niet schromen om snel executoriaal beslag te leggen of indien er meerdere bedrijven zijn die een vordering hebben op uw debiteur om faillissement aan te vragen. Ook zal Inventa in veel gevallen uw debiteur door een deurwaarder laten bezoeken om te kijken waar beslag op gelegd kan worden zodat uw vordering veilig gesteld kan worden. Voor U als ZZPer is het van belang dat U altijd probeert te achterhalen wie de opdrachtgever van uw opdrachtgever is zodat in veel gevallen een derden beslag gelegd kan worden.
Dit alles tegen hele scherpe prijzen.

Lease van een auto

Veel startende ZZPers hebben geen auto omdat ze deze bij hun oude werkgever in hebben moeten leveren of is hun eigen huidige auto niet geschikt om de werkzaamheden als zelfstandige uit te kunnen voeren. Ze hebben de financiële middelen niet om zelf een auto aan te schaffen waarmee ze zonder zorgen veel veilige kilometers mee kunnen rijden. Ook kun je geen auto leasen bij de meeste lease maatschappijen omdat U nog geen jaarrekening kunt overleggen.
ZZplus heeft de oplossing voor U! Samen met Select Car lease die echt de goedkoopste van Nederland is kunnen we een passende auto aan U verhuren. Een aantal voordelen zijn dat U voor korte termijnen kunt leasen, tussendoor indien U dat wenst een andere type auto kunt leasen bijvoorbeeld caddy omruilen voor een bus of andersom.  Snelle levering en als U onderweg stil komt te staan bent U binnen 2 uren weer aan het rijden.
Vraag naar de prijzen voor de verschillende types en categorieën  auto’s die we aan U leveren kunnen.